Jednostavni i ukusni

Isprobaj ih sve: Pet ljetnih deserta koji će te rashladiti u ove vruće dane

Oni će te zasladiti, ali i rashladiti - imamo recepte za pet ukusnih ljetnih deserta

ljetni-deserti.jpg
Foto: Unsplash

Panna Cotta od jagoda

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 g svježih jagoda
  • 120 ml mlijeka
  • 3 žličice želatine u prahu
  • prstohvat soli
  • 60 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 360 ml vrhnja za šlag
Image
Foto: Unsplash

Postupak:

  1. Uzmi šest ramekin posuda za pečenje, stavi ih na lim i ostavi sa strane. U međuvremenu, jagode izmiksaj u pire, koji ćeš zatim procijediti kroz sito.
  2. U lonac ulij mlijeko i pospi ga želatinom te ostavi da odstoji 10 minuta. U smjesu od želatine dodaj pasirane jagode, sol i šećer. Zagrij na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, otprilike 3-4 minute.
  3. Makni s vatre i umiješaj vaniliju. Ostavi sa strane i miješaj dok se smjesa ne ohladi, oko 10 minuta. Zatim umuti i vrhnje dok se dobro ne sjedini.
  4. Procijedi smjesu, a zatim ju ulij u ramekin posude. Lim za pečenje prekrij plastičnom folijom te ga ostavi u hladnjaku najmanje četiri sata, a poželjno i osam sati prije posluživanja.
6/6