Panna Cotta od jagoda
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 450 g svježih jagoda
- 120 ml mlijeka
- 3 žličice želatine u prahu
- prstohvat soli
- 60 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 360 ml vrhnja za šlag
Postupak:
- Uzmi šest ramekin posuda za pečenje, stavi ih na lim i ostavi sa strane. U međuvremenu, jagode izmiksaj u pire, koji ćeš zatim procijediti kroz sito.
- U lonac ulij mlijeko i pospi ga želatinom te ostavi da odstoji 10 minuta. U smjesu od želatine dodaj pasirane jagode, sol i šećer. Zagrij na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, otprilike 3-4 minute.
- Makni s vatre i umiješaj vaniliju. Ostavi sa strane i miješaj dok se smjesa ne ohladi, oko 10 minuta. Zatim umuti i vrhnje dok se dobro ne sjedini.
- Procijedi smjesu, a zatim ju ulij u ramekin posude. Lim za pečenje prekrij plastičnom folijom te ga ostavi u hladnjaku najmanje četiri sata, a poželjno i osam sati prije posluživanja.