Jednostavni i ukusni

Isprobaj ih sve: Pet ljetnih deserta koji će te rashladiti u ove vruće dane

Oni će te zasladiti, ali i rashladiti - imamo recepte za pet ukusnih ljetnih deserta

ljetni-deserti.jpg
Foto: Unsplash

Limun kocke

Sastojci za koru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 280 g brašna
  • 115 g šećera u prahu
  • pola žličice soli
  • jedna žličica ekstrakta vanilije
  • 220 g otopljenog maslaca

Sastojci za kremu:

  • 500 g šećera
  • 65 g brašna
  • 7 većih jaja
  • 240 ml cijeđenog soka od limuna
  • prstohvat soli
Image
Foto: Unsplash

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i pleh za pečenje obloži papirom za pečenje. Kako bi napravila koru, pomiješaj brašno, šećer u prahu i sol te dodaj otopljeni maslac i ekstrakt vanilije i promiješaj da se sve skupa potpuno sjedini.
  2. Koru izmrvi i rasporedi po dnu pleha za pečenje te ravnomjerno utisni na dno. Peci 15-20 minuta ili dok rubovi tek ne porumene. Izvadi iz pećnice i ostavi sa strane.
  3. Kako bi napravila kremu, pomiješaj šećer i brašno. Dodaj jaja, limunov sok i sol i promiješaj da se sjedini. Kremu izlij na koru i peci dvadesetak minuta. Izvadi iz pećnice i ohladi 15-20 minuta, a zatim stavi u hladnjak.
  4. Prije posluživanja, kolač nareži na kocke.
3/6