Pita od limete
Sastojci za koru:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 180 g mrvljenih keksi
- 70 g smeđeg šećera
- 4 žlice otopljenog maslaca
Sastojci za kremu:
- 800 ml slatkog kondenziranog mlijeka
- 250 g grčkog jogurta
- 1 žlica naribane korice limete
- 100 ml soka od cijeđene limete
Sastojci za nadjev:
- 240 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera
- 1 žličica naribane korice limete
- 8 do 10 kriški limete
Postupak:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. U posudi pomiješaj mrvljene kekse, šećer i maslac, prvo vilicom, a zatim rukama dok se smjesa ne sjedini. Koru zatim utisni u kalup za tortu i peci desetak minuta te ostavi da se ohladi na rešetki.
- Smanji temperaturu pećnice na 180 stupnjeva. U zdjeli umuti kondenzirano mlijeko, jogurt, koricu limete i sok od limete. Gustu smjesu ulij u koru od keksi i peci 15 minuta, dok krema ne očvrsne. Ostavi da se hladi na sobnoj temperaturi 30 minuta, a zatim stavi u hladnjak na tri sata.
- Mikserom izradi vrhnje za šlag, dodaj šećer i miksaj dok ne očvrsne. Prelij pitu šlagom te ukrasi koricom limete i kriškama limete. Čuvaj pitu u hladnjaku do posluživanja.