Lignje punjene blitvom i krumpirom
Sastojci:
1 kg liganja
½ kg blitve
dva puta 1/2 kg krumpira
1 glavica luka
2 dl maslinova ulja
2dl bijelog vina
4 češnja sitno isjeckanog češnjaka
2 žlice sitno isjeckanog peršina
kozice
sol
papar
Priprema:
Lignje oslobodite krakova. Pola kilograma krumpira i blitvu stavite u hladnu zasoljenu vodu i skuhajte. Kada je kuhano, odvojite blitvu i dio krumpira. Zdrobite krumpir i blitvu vilicom, sve dobro pomiješajte sa žlicom peršina i polovicom količine češnjaka i, ako imate, kozicama. Smjesom napunite lignje i zatvorite ih iza glave čačkalicom. Drugu polovicu krumpira isjecite na kocke i luk na kockice te posolite, popaprite i pomiješajte s ostatkom češnjaka i peršina i s maslinovim uljem. Vatrostalnu posudu i lignje premažite maslinovim uljem, na dno stavite krumpir i na to složite lignje, pokte folijom ili odgovarajućim poklopcem. Pecite pola sata. Izvadite, polijte vinom i otvoreno pecite još 15 minuta.