Lignje na jelovniku

Bogat izvor proteina

Lignje na jelovniku

Crni rižoto s lignjama

Sastojci:
3 vrećice crnila od sipe
200 g bijele riže (okruglo zrno za rižoto)
1 glavica komorača
1 sipa
1 lignja
1 limun
1 stručak svježeg peršina
50 g maslaca
1 glavica luka
0,5 l bijelog vina

Priprema:
Luk pirjati, dodati rižu i zapeći malo s lukom. Zaliti bijelim vinom i pustiti da alkohol ishlapi. Dodati crnilo od sipe i sipu narezanu na kockice, zalijevati ribljim temeljcem ili vodom. Lignju narezati na kockice i odvojeno zapeći na tavici. Rižoto kuhati 15 min, završiti s maslacem. Pri serviranju na rižoto staviti prepečene lignje, sitno narezani peršin i koricu limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/5