Lignje na jelovniku

Bogat izvor proteina

Lignje na jelovniku

Lignje punjene na dubrovački način

Sastojci:
1 kg liganja
1 glavica luka
sol
papar
4 češnjaka
4 žlice vina
4 žlice kuhane riže
maslinovo ulje

Priprema:
Očišćenim lignjima otkinuti glave i krakove te ih sitno nasjeckati ili samljeti. Luk nasjeckati i malo prepržiti na ulju te tada dodati nasjeckane lignje (glave i krakove) pa ostaviti da malo omekšaju. Dodati sol, papar, sitno sjeckani češnjak, malo vina i zgnječenu rajčicu, a na kraju rižu. Čim stavimo rižu, maknuti s vatre. Tada smjesom punimo lignje i zatvorimo ih čačkalicom. Kad su punjene, pržimo ih na vrućem ulju, a pri samom kraju treba dodati ostatak vina da se malo pirjaju u tom umaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/5