LCHF recepti: ukusni složenac, slana pita i neobične gljive

Ukusni i zasitni recepti s malo ugljikohidrata

LCHF recepti: ukusni složenac, slana pita i neobične gljive

Složenac od piletine, brokule i sira

Image


Izvor: tasteaholics.com

Sastojci:
600 g pileća prsa
2 žlice maslinovog ulja
500 g skuhane brokule
1/2 šalice kiselog vrhnja
1/2 šalice vrhnja za kuhanje
1 šalica naribanog topivog sira (gauda, tilzit, podravec, cheddar)
sol, papar
1/2 žličice mljevene suhe paprike
1/2 žličice origana

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ako koristite svježu brokulu, očistite je i odvojite na sitnije komade te kratko prokuhajte (u pećnici će se do kraja skuhati). Smrznutu brokulu ne morate kuhati.
Kuhana ili pečena pileća prsa usitnite te pomiješajte s brokulom, maslinovim uljem, kiselim vrhnjem, solju, paprom, paprikom i origanom. Smjesu stavite u  manji namašćeni lim za pečenje (otprilike 20 x 28 cm). Ravnomjerno rasporedite i na vrhu prelijte vrhnjem za kuhanje. Na kraju posipajte naribanim sirom. Pecite u zagrijanoj pećnici 20-15 minuta dok sir ne porumeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4