U posljednje vrijeme nijedan način prehrane nije toliko popularan poput LCHF-a. Sada znamo da masnoće nisu loše ( naravno tu mislimo samo na one zdrave poput maslinovog ulja, avokada, maslaca i drugih masti životinjskog podrijetla) već da je prekomjeran unos ugljikohidrata i šećera taj koji je štetan za naše zdravlje i liniju.
Postoji više vrsta LCHF-a, nešto stroži (dozvoljava samo do 20 g ugljikohidrata, zabranjeni su mliječni proizvodi), umjereni (do 50 g ugljikohidrata) i opušteni LCHF (dozvoljava i do 100 g ugljikohidrata, te konzumaciju i nekih mahunarki i drugih namirnica). Na vama je da odaberete kojeg ćete se držati, a čak i ako se ne držite stalno ove prehrane, dobro će vam doći da se malo odmorite od "ugljića".
LCHF recepti mogu biti veoma ukusni i zasitni, pa ćemo kroz tjedne s vama dijeliti neke od njih...
Ukusni i zasitni recepti s malo ugljikohidrata