Galette od šparoga
Sastojci:
1 Šalica oštrog brašna
1 šalica glatkog brašna
12 žlica maslaca
1 žumanjak
2 jaja
1 šalica kremastog sira
1 šalica ribanog sira
1 vezica šparoga
½ žličice muškatnog oraščića
Sol, papar
Priprema:
Brašno, maslac i žumanjak umijesi u glatku smjesu, omotaj je prozirnom folijom pa stavi u hladnjak na pola sata. Šparoge nareži na kolutiće i pomiješaj ih sa svim ostalim sastojcima. Tijesto izvadi iz hladnjaka i razvaljaj u krug debljine 0.5 centimetra te prebaci na kalup za pečenje. Smjesu stavi u sredinu tijesta i razmaži je tako da ostane otprilike 3 centimetra praznog tijesta sa svake strane. Rubove tijesta prebaci preko smjese i peci na 200C, 30 minuta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa