Nabujak od šparoga
Sastojci
1 vezica šparoga
2 žlice maslaca
2 žlice glatkog brašna
1 šalica mlijeka
1 žličica soli
Prstohvat kajenskog papra
½ režnja češnjaka
4 jaja
½ šalice parmezana
Priprema
Šparoge nareži na kolutiće i kuhaj minutu u kipućoj vodi. U tavi na srednjoj vatri otopi maslac, dodaj mu brašno pa kuhaj sve miješajući 2 minute. Umiješaj mlijeko konstantno miješajući kako se ne bi stvorile grudice, i kuhaj do dok se ne zgusne. Dodaj češnjak i šparoge pa sve usitni štapnim mikserom da dobiješ glatku smjesu. Dok se smjesa malo ohladi u nju umiješaj sir i žumanjke. Od bjelanjaka napravi snijeg pa ga lagano umiješaj u ostale sastojke. Keramičke posudice za nabujak premaži maslacem i napuni ih smjesom do ¾ volumena. Peci ih na 190C 20-25 minuta.