Satata od kvinoje, tune i avokada
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
(Foto: Pixabay)
Sastojci:
- 100 g kvinoje
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
- 1/2 žlice alkoholnog octa
- 120 g tune
- 1 avokado
- 200 g cherry rajčica, prepolovljenih
- 50 g feta sira
- 50 grama baby špinata
- 2 žlice sjemenki, tostirano
- Kvinoju isprati pod hladnom vodom. Zatim je staviti kuhati s vodom, u omjeru 1:5, kada dođe do vrenja, kuhati još 15 minuta. Nakon toga ocijediti i prebaciti u zdjelu da se ohladi.
- U međuvremenu napraviti dresing, u zdjeli pomiješati ulje, sok od limuna i ocat sa začinima.
- Kada se kvinoja ohladila, pomiješati s dresingom i ostalim sastojcima, te dodati još začina prema želji.