Kvinoja s piletinom
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
(Foto: Pixabay)
Sastojci:
- 1 žlica ulja
- oko 300 grama pilećih prsa bez kožice, narezani
- 1 srednji luk, narezan
- 1 crvena paprika, narezana
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckani
- 100 g zelenih mahuna
- čili prema želji
- 2 žličice kumina
- 2 žličice korijandera
- 100 g nekuhane kvinoje
- 85 g kukuruza šećerca
- 75 g kelja, narezan na deblje trake
- Zagrijati ulje u velikoj tavi. Začiniti piletinu i pržiti na srednje jakoj vatri 2-3 minute sa svake strane ili dok ne poprimi zlatnu boju. Prebaciti na tanjur. Staviti luk i papriku u tavu i pržiti oko 3 minute, miješajući, dok ne omekšaju i lagano porumene.
- Staviti mahune i češnjak i miješati oko 2 minute. Dodati čili i začine, pa dodati kvinoju i kukuruz šećerac. Uliti 700 ml upravo prokuhane vode s 1/2 žlice morske soli i pustiti da dođe do vrenja.
- Vratiti piletinu u tavu, smanjiti vatru i na lagano kuhati 12 minuta, redovito miješati. Na kraju dodati kelj i kuhati još 3 minute ili dok kvinoja i piletina ne budu kuhane.