Nauči ga pravilno pripremiti

Želiš brzi i zdravi ručak i desert? Imamo nekoliko recepata s kus kusom

Kada tražiš prilog mesu, samostalno jelo pa čak desert - teško da ćeš pronaći nešto ukusnije i jednostavnije, nego što je kus kus

pexels-abdulrhman-elkady-6947606.jpg
Foto: Pexels

Paprike punjene kus kusom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci (za 4 osobe)

  • 4 paprike (crvene ili žute)
  • 300 grama mljevenog mesa (po želji – miješano, junetina, puretina)
  • 1/2 šalice kus kusa – skuhati prema uputama gore
  • 3 mlada luka, nasjeckana
  • 1 šalica namrvljenog feta sira
  • 1/2 šalice nasjeckanih suhih marelica
  • malo ulja (za popržiti meso)

Priprema

Stavi pećnicu grijati na 200 C. Na malo ulja poprži mljeveno meso, tek toliko da porumeni. Pripremi kus kus. Pomiješaj mljeveno meso, kus kus, nasjeckani mladi luk, šalicu feta sira i marelice. Probaj smjesu te po potrebi dodaj malo soli (pazite zbog fete koja je slana) i papra. Paprikama odreži vrh, kod stabljike, izvadite koštice i zatim ih napuni smjesom. Paprike stavi peći u pećnicu na 45 do 50 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/5