Gastro
Gastro

Kreativni načini kuhanja s jajima

Kreativni načini kuhanja s jajima
Uz malo truda pripremite super jela za svaki dan

Postoje jela u kojima možete upotrijebiti jaja, a da to nije doručak. Ikona u ljusci – namirnica iznimne biološke vrijednosti i hranjivosti omiljena je zbog svojih vrijednih sastojaka i brojnih načina pripreme. Jaje je izvor fosfora, selena, vitamina B12, A i D, ali i dobar izvor željeza, cinka, vitamina B6 i folata. Svojim sastojcima smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti i raka.  

Doručak 1 žlica maslinovog ulja 1 veliki luk, sjeckani 2 žlice soka od rajčice 1 češanj češnjaka, sjeckani malo kumina 1/4 paprike 2 pečene crvene paprike, sjeckane 1 konzerva pelata rajčice sa sokom 8 velikih jaja 1/4 šalice peršina  

Zagrijte pećnicu. U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Tome dodajte rajčice i kuhajte dok malo ne potamni, oko 2 minute. Umiješajte kumin, češnjak, papriku i kuhajte oko 30 sekundi. Dodajte crvene paprike i rajčice sa sokom. Kuhajte oko 2 minute te dodajte sol i papar za ukus. Premjestite smjesu u protvan. Koristeći žlicu, napravite razmak između rajčica i u to sipajte jaja. Stavite u pećnicu na 5 minuta. Pospite peršinom.

Ručak 2 žlice maslinovog ulja 2 velika kupa povrća (blitva, kupus), nasjeckana 4 češnja češnjaka, tanko nasjeckana 1/2 šalice rajčice, male, prepolovljene 4 velika jaja  

Zagrijte 1 žlicu ulja na tavi. Dodajte povrće i kuhajte oko 10 minuta. Stavite k tome češnjak i rajčice i nastavite kuhati dok češnjak ne dobije smeđu boju, oko 5 minuta. Prebacite povrće na tanjur. Obrišite tavu i vratite na vatru. Stavite preostalo ulje i jaja. Dodajte 1 žlicu vode i pokrijte tavu s poklopcem na 3 minute. Maknite poklopac i ostavite tako još barem 1 minutu. Stavite jaje na sredinu svakog tanjura.

Večera Tjestenina po želji (najbolje špagete) 1 kriška slanine, narezane na kockice 2 velika jaja + 2 žumanjka 1/2 šalice sitno nasjeckanog sira 1/2 šalice graška (svježeg ili odmrznutog) 1/4 šalice bosiljka  

Skuhajte tjesteninu. Prepecite slaninu dok ne postane hrskava. U posebnoj zdjeli umutite jaja, žumanjke i sir. Dobro promiješajte. Tome dodajte slaninu i grašak te malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Sve to skupa stavite na ocijeđenu i skuhanu tjesteninu i brzo promiješajte. Toplina će skuhati jaja. Umak možete razrijediti vodom u kojoj ste kuhali tjesteninu. Ukrasite bosiljkom.

Izvor: www.womenshealthmag.com

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx