

Postoje jela u kojima možete upotrijebiti jaja, a da to nije doručak. Ikona u ljusci – namirnica iznimne biološke vrijednosti i hranjivosti omiljena je zbog svojih vrijednih sastojaka i brojnih načina pripreme. Jaje je izvor fosfora, selena, vitamina B12, A i D, ali i dobar izvor željeza, cinka, vitamina B6 i folata. Svojim sastojcima smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti i raka.
Doručak
Zagrijte pećnicu. U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Tome dodajte rajčice i kuhajte dok malo ne potamni, oko 2 minute. Umiješajte kumin, češnjak, papriku i kuhajte oko 30 sekundi. Dodajte crvene paprike i rajčice sa sokom. Kuhajte oko 2 minute te dodajte sol i papar za ukus.
Ručak
Zagrijte 1 žlicu ulja na tavi. Dodajte povrće i kuhajte oko 10 minuta. Stavite k tome češnjak i rajčice i nastavite kuhati dok češnjak ne dobije smeđu boju, oko 5 minuta. Prebacite povrće na tanjur.
Skuhajte tjesteninu. Prepecite slaninu dok ne postane hrskava. U posebnoj zdjeli umutite jaja, žumanjke i sir. Dobro promiješajte. Tome dodajte slaninu i grašak te malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Izvor: www.womenshealthmag.com