Kokos kocke
Izvor: cookiesexplained.com
Sastojci:
Za kremu:
0,5 l mlijeka
60 g oštrog brašna
100 g kokosovog brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer
Za biskvit:
4 jaja
200 g šećera
180 g oštrog brašna
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaa
Za glazuru:
70 g čokolade za kuhanje
2 žlice šećera u prahu
4 žlice mlijeka
5 žlica ulja
Priprema:
Kremu pripremiti tako da od ukupne količine mlijeka za kremu odvojite 1 dcl i u njemu razmutite brašno u jednoličnu smjesu bez grudica. Ostalu količinu mlijeka staviti kuhati i dodati kokosovo brašno, šećer i vanilin šećer i malo promiješati. Dodati razmućeno brašno i uz stalno miješanje kuhati do kraja kao puding. Pećnicu staviti grijati na 180 stupnjeva. Razdvojiti bjelanjke i žumanjke. Od bjelanjaka električnom miješalicom napraviti snijeg pa dodati šećer i žumanjke i dodatno izmiješati. Dodati brašno, ulje, mlijeko i prašak za pecivo i do kraja izmiješati. Smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati kakao i dodatno izmiješati. Lim za pečenje premazati maslacem i pobrašniti. U lim za pečenje izliti tamnu smjesu i ravnomjerno ju rasporediti. U prethodno zagrijanu pećnicu staviti peći na 180 stupnjeva 10 minuta. Izvaditi iz pećnice i odmah na vrući biskvit rasporediti kremu u manjim hrpicama i zatim lagano ravnomjerno rasporediti. Na kremu izliti svijetlu smjesu, ravnomjerno ju rasporediti i staviti peći na 180 stupnjeva 20-25 minuta. Sve sastojke za glazuru staviti u manju posudu i na laganoj vatri otopiti uz stalno miješanje. Glazuru ravnomjerno izliti i rasporediti po kolaču. Kolač staviti u hladnjak preko noći ili najmanje 4 sata.