Kokos - aromatičan sastojak za slastice (ali i slana jela)

"Drvo života " čije potencijale još uvijek otkrivamo

Kokos - aromatičan sastojak za slastice (ali i slana jela)

Čupavci


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


Izvor: kolaci.biz

Sastojci:
Za biskvit:
30 dkg brašna
1 prašak za pecivo
2 jaja
5 dkg margarina
25 dkg šećera
2 dcl mlijeka

Za kremu:
2 dcl mlijeka
10 dkg čokolade
20 dkg margarina
25 dkg šećera

Priprema:
Prvo izradite bjelanjke u čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer, margarin sobne temperature izradite mikserom. Dodajte mlijeko i brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo. Izrađene bjelanjke dodajte i sjedinite s kuhačom. Tepsiju pouljite i posipajte brašnom, te ulijte pripremljenu smjesu. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta. Ostavite da se ohladi. Biskvit izrežite na jednake kockice. Za kremu mlijeko, čokoladu, margarin i šećer prokuhajte na laganoj vatri. Kockice umačite u vruću kremu. Odmah nastavite umakati u kokos.

4/6