Kokos - aromatičan sastojak za slastice (ali i slana jela)

"Drvo života " čije potencijale još uvijek otkrivamo

Kokos - aromatičan sastojak za slastice (ali i slana jela)

Tropska Pina Colada

Image



Sastojci:
140 g veoma zrelog oguljenog ananasa (može i ananas iz konzerve)
50 g kokosovog vrhnja
30 ml šećernog sirupa
20 - 30 ml - soka iscijeđene jedne limete
75 ml bijelog ili zlatnog ruma
115 g kockica leda
ananas za ukrašavanje

U plastičnoj posudu (s poklopcem) pomiješajte ananas, vrhnje od kokosa, šećerni sirup i ¾ soka od limete. Stavite ovo u zamrzivač na barem sat vremena (možda se neće smrznuti zbog šećera).
U blenderu izmiksajte smrznutu mješavinu ananasa i vrhnja – s rumom i ledom - da dobijete ledenastu kremastu mješavinu. Zatim umiješajte i ostatak soka od limete po želji. Ulijte u visoku čašu za koktel i ukrasite ananasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6