Hrvatska se može dičiti vrhunskom kulinarskom tradicijom, a svaka regija ima svoje specijalitete. Saznajte koja su tradicionalna slavonska jela.
(FOTO: Pixabay)
Tradicionalna slavonska jela:
Slavonska kuhinja najviše je obilježena mađarskim i turskim utjecajima. Tu možemo nabrojati jela od mesa, suhomesnate proizvode, kulen, slaninu, čvarke, ukiseljeno povrće te razne vrste gulaša od mesa ili ribe.
Čobanac je pikantni slavonski gulaš koji se priprema s nekoliko vrsta mesa, a kuha se u kotliću. Čvarci su također karakteristično jelo, a to su zapravo prešani komadići svinjske masti koji se dobivaju topljenjem slanine s kožom. Tu su i čvarkuše, točnije pogačice koje se pripremaju tako da se mljeveni čvarci umiješaju u dizano tijesto.
U skupinu tradicionalna slavonska jela definitivno spada i riblji paprikaš što je zapravo gusta juha od riječne ribe začinjena mljevenom crvenom paprikom.