
Klasik na malo drugačiji način: Obožavamo lazanje bez pečenja

Velike smo obožavateljice lazanja, ali nisu nam prvo jelo na meniju kada nemamo puno vremena, kao preko radnog tjedna. Ili da se ispravimo, nisu nam bile prvo jelo na meniju preko radnog tjedna...sve donedavno kada smo otkrile jednostavne, a savršene lazanje bez pečenja.
1 žlica maslinovog ulja
500 g mljevene junetine
1 luk
2 režnja češnjaka
2 žličice ili (više po želji) talijanske mješavine začine (origano, bosiljak, ružmarin, timjan, češnjak u prahu...)
pola žličice čilija
700 g pasirane rajčice
šalica vode (ili više po potrebi)
8-10 lazanja (nekuhanih i rastrganih na komade od oko 5-7 cm)
250 g ricotta sira
1 jaje
ribani parmezan ili grana padano (količina po želji)
ribana mozzarella (količina po želji)
sol, papar
šaka svježeg bosiljka (opcionalno)


Giorgio Armani: Modni genij koji je redefinirao eleganciju i oblikovao talijanski luksuz

Martićeva ulica: Vodič kroz najkreativniju i najživlju ulicu Zagreba
