Sve prednosti kefira

'Prirodni antibiotik': Što će se dogoditi ako piješ kefir svaki dan?

Kao sjajan izvor proteina, kalcija i probiotika - kefir je fermentirani mliječni napitak s puno potencijalnih pogodnosti za tvoje zdravlje. Provjeri 10 razloga zašto bi ga trebala piti svaki dan

profimedia-0595304037.jpg
Foto: Profimedia

Niska količina laktoze

Oko 65 posto ljudi teško probavlja laktozu nakon dojenčke dobi. Intolerancija na laktozu može varirati od osobe do osobe, ali neki ljudi u odrasloj dobi ne mogu popiti ni čašu mlijeka bez posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra vijest? Osobe s intolerancijom na laktozu obično dobro podnose kefir u usporedbi s mlijekom ili drugim mliječnim proizvodima. Proces fermentacije pretvara veliki dio laktoze u mliječnu kiselinu. Također osigurava enzime koji još više razgrađuju laktozu.

8/11