Plate s hranom uvijek izgledaju zabavno, ukusno i impresivno.
Za slaganje hladne plate jedino što trebate upotrijebiti je samo malo mašte i kreativnosti i vaša plata će izgledati savršeno.
Što je potrebno za slaganje hladne plate?
Za pripremu hladne plate morate pripremiti tanjure ili podloge koje ste predvidjeli za tu namjenu.
Želite ukrasiti hladnu platu?
Za ukrašavanje plate koristite ukrase kao što su masline, rajčica, paprika,kukuruz, šampinjoni.
Što slagati na platu?
Osnovni sastojci koji su vam potrebni za hladnu platu su: pršut/šunka, sir, salama.
Sav potreban materijal koji planirate složiti na platu stavite ispred sebe, kako biste najlakše iskombinirali izgled vaše plate. Primjerice, možete staviti red salame, zatim red sira ili pola reda salame i pola sira. Sve ovisi prvenstveno koje nareske planirate slagati na platu.
No isto tako, možete napraviti i jednu platu na kojoj će biti samo sir, a na drugoj salama. Kombinacija hladnih plata je bezbroj, a konačni rezultat na kraju ovisi samo o vašoj kreativnosti.
Slaganje plate mnogima predstavlja uživanciju, jer to za znači da nešto slavimo i uživat ćemo u najukusnijoj hrani.