Rogač je zimzeleno mediteransko stablo koje obilato rađa smeđim jestivim mahunama koje u sebi sadrže mahune. Rogač je veoma ljekovit, a često se od njega pravi čaj. No, može se koristiti i u kulinarstvu, a tada ćete ga trebati samljeti. A kako samljeti rogač?
(FOTO: Pixabay)
Iz mahuna rogača prvotno izvadite sjemenke. Možete koristiti deblje škare ili bat za meso kako biste ih lakše razbili. U ovom se dijelu mnogi pitaju kako samljeti rogač, no to je zapravo veoma jednostavno. Ostatke mahuna ubacite u mlinac za kavu i meljite dok ne dobijete brašnastu masu.
Potom brašno još jednom prođite kroz cjedilo kako biste razdvojili samo najmanja zrna, dok ona veća možete odvojiti u drugu posudu.
Zbog jakog vezivnog svojstva odličan je u pripremi slastica i proizvoda od tijesta. Sada znate odgovor na pitanje kako samljeti rogač.