Kad malo bolje razmislite, nisu sve namirnice iste pa je zapravo najbolje kod kuće uvijek pohranjivati određene namirnice onako kako ih spremaju na prodajnom mjestu.
Primjerice, maslac i mlijeko ćete staviti u hladnjak, čips i kekse možete čuvati u kuhinjskom ormariću, ali postavlja se pitanje što je s kruhom?
Kruh se u supermarketima i pekarnicama drži na policama, na sobnoj temperaturi, nerijetko još uvijek friško pečen i topao. No, nakon nekog vremena kruh, koji nije dobro pospremljen, postaje tvrd i suh pa ga je potrebno pospremiti kako bi zadržao svježinu.
Upravo zato mnogi spremaju kruh u hladnjak jer vjeruju da će tako dulje trajati.
No, stručnjaci tvrde da je najbolje mjesto za čuvanje kruha upravo – kutija za kruh, piše StillTasty.
Ako kruh čuvate u hladnjaku, puno brže će se osušiti, a ako ga držite u ormariću na sobnoj temperaturi, može potrajati i do tjedan dana (ako ga dotad već ne pojedete). Naravno, podrazumijeva se da je zapakiran tako da se ne suši. Ako nemate prostora za držanje kruha u ormariću, investirajte u kutiju za kruh.
Ako želite da vam kruh traje duže od toga, umjesto pohranjivanja u hladnjak, bolje rješenje je da ga zamrznete. U zamrzivaču može trajati i do tri mjeseca, a prilikom odmrzavanja ga samo stavite u pećnicu i dobijete svježi kruh, što je odlično za situacije kada ne možete otići po svježi ili ga ispeći sami.
Svatko od nas ima svoj način pohranjivanja namirnica, netko koristi aluminijsku foliju, netko plastičnu vrećicu, a netko sve namirnice drži u hladnjaku, u čvrsto zatvorenim posudama.