Gastro
Gastro

Kako je najbolje čuvati kruh

Kako je najbolje čuvati kruh
Svatko od nas ima svoj način pohranjivanja namirnica, netko koristi aluminijsku foliju, netko plastičnu vrećicu, a netko sve namirnice drži u hladnjaku, u čvrsto zatvorenim posudama.

Kad malo bolje razmislite, nisu sve namirnice iste pa je zapravo najbolje kod kuće uvijek pohranjivati određene namirnice onako kako ih spremaju na prodajnom mjestu. Primjerice, maslac i mlijeko ćete staviti u hladnjak, čips i kekse možete čuvati u kuhinjskom ormariću, ali postavlja se pitanje što je s kruhom? Kruh se u supermarketima i pekarnicama drži na policama, na sobnoj temperaturi, nerijetko još uvijek friško pečen i topao. No, nakon nekog vremena kruh, koji nije dobro pospremljen, postaje tvrd i suh pa ga je potrebno pospremiti kako bi zadržao svježinu. Upravo zato mnogi spremaju kruh u hladnjak jer vjeruju da će tako dulje trajati. No, stručnjaci tvrde da je najbolje mjesto za čuvanje kruha upravo – kutija za kruh, piše StillTasty. Ako kruh čuvate u hladnjaku, puno brže će se osušiti, a ako ga držite u ormariću na sobnoj temperaturi, može potrajati i do tjedan dana (ako ga dotad već ne pojedete). Naravno, podrazumijeva se da je zapakiran tako da se ne suši. Ako nemate prostora za držanje kruha u ormariću, investirajte u kutiju za kruh. Ako želite da vam kruh traje duže od toga, umjesto pohranjivanja u hladnjak, bolje rješenje je da ga zamrznete. U zamrzivaču može trajati i do tri mjeseca, a prilikom odmrzavanja ga samo stavite u pećnicu i dobijete svježi kruh, što je odlično za situacije kada ne možete otići po svježi ili ga ispeći sami.