Mediteranska salata s tikvicama
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 3 tikvice, narezane na tanke komade
- 4 žlice maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 10-ak nasjeckanih maslina
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1 limun
- 170 g feta sira narezanog na kockice
- šaka pinjola ili drugih orašastih plodova po izboru
Postupak:
U velikoj zdjeli pomiješaj tikvice i dvije žlice maslinovog ulja. Dodaj sol i papar i premjesti u wok za roštilj. Peci poklopljeno na žaru na srednje jakoj vatri dok tikvice ne postanu hrskave, 5 do 10 minuta, povremeno okrećući. Prebaci tikvice u zdjelu za posluživanje, dodaj preostale dvije žlice maslinova ulja i nasjeckane masline. Kad se malo ohladi, pospi peršinom, limunovim sokom i koricom, pinjolima te feta sirom. Lagano promiješaj i posluži.