Tikvica-pizza
Sastojci:
- 4 tikvice srednje veličine
- pola žličice papra
- 1 žlica maslinovog ulja
- 20 g nasjeckanog luka
- 2 žličice nasjeckanog češnjaka
- 100 g rajčica iz konzerve
- 125 ml marinara umaka
- 100 g ricotta sira
- 12 komada salame po želji
- 3 žlice maslina
- 3 žlice naribanog parmezana
- 2 žlice svježeg bosiljka
Postupak:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Prereži svaku tikvicu na pola po dužini i čajnom žličicom ukloni unutrašnjost i ostavi sa strane. U lim za pečenje stavi kore tikvica i pospi ih paprom te peci 8 do 10 minuta. U međuvremenu zagrij ulje na srednje jakoj vatri, dodaj unutrašnjost tikvica, luk i češnjak. Kuhaj dok luk ne počne omekšavati, 3 do 4 minute. Umiješaj rajčice i marinara umak te kuhaj uz povremeno miješanje oko 2 minute. Smjesu od tikvica ravnomjerno rasporedi po ljuskama te dodaj ricottu, salamu i masline i pospi parmezanom. Ponovno stavi u pećnicu i peci dok sir ne porumeni, oko 5 minuta. Na kraju pospi bosiljkom.
POGLEDAJ VIDEO: KAKO BRZO SKUHATI I CIJELI TJEDAN JESTI ZDRAVO?