LJETNA NAMIRNICA

Tri jednostavna recepta s tikvicama kao stvorena za ljetne dane

Osim što su zdrave i ukusne, tikvice su nevjerojatno svestrane i možeš ih pripremati na bezbroj načina, a mi smo u nastavku izdvojile tri lagana ljetna recepta s ovim ukusnim povrćem

profimedia-0705831145.jpg
Foto: Profimedia

Tikvica-pizza

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 tikvice srednje veličine
  • pola žličice papra
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 20 g nasjeckanog luka
  • 2 žličice nasjeckanog češnjaka
  • 100 g rajčica iz konzerve
  • 125 ml marinara umaka
  • 100 g ricotta sira
  • 12 komada salame po želji
  • 3 žlice maslina
  • 3 žlice naribanog parmezana
  • 2 žlice svježeg bosiljka
Image
Foto: Profimedia

Postupak:

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Prereži svaku tikvicu na pola po dužini i čajnom žličicom ukloni unutrašnjost i ostavi sa strane. U lim za pečenje stavi kore tikvica i pospi ih paprom te peci 8 do 10 minuta. U međuvremenu zagrij ulje na srednje jakoj vatri, dodaj unutrašnjost tikvica, luk i češnjak. Kuhaj dok luk ne počne omekšavati, 3 do 4 minute. Umiješaj rajčice i marinara umak te kuhaj uz povremeno miješanje oko 2 minute. Smjesu od tikvica ravnomjerno rasporedi po ljuskama te dodaj ricottu, salamu i masline i pospi parmezanom. Ponovno stavi u pećnicu i peci dok sir ne porumeni, oko 5 minuta. Na kraju pospi bosiljkom.

POGLEDAJ VIDEO: KAKO BRZO SKUHATI I CIJELI TJEDAN JESTI ZDRAVO?

3/3