Čokoladni mousse
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno ti je:
- 200g tamne čokolade (najmanje 70% kakaa)
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 125 ml slatkog vrhnja
- Prstohvat soli
Čokoladu usitni nožem i otopi na pari. Odvoji bjelanjke od žumanjaka, te ih izradi sa soli i 80 grama šećera. Čvrsto umuti slatko vrhnje, a žumanjke pomiješaj s dvije žlice vruće vode, vanilin šećerom i ostatkom šećera. Smjesu umuti na pari dok ne postane kremasta i gusta.
Žumanjke skini s pare i dodaj im otopljenu čokoladu uz konstantno miješanje pjenjačom. Zatim u smjesu polako umiješaj slatko vrhnje, a na kraju i umućene bjelanjke. Mousse prebaci u željenu posudu i ostavi da se ohladi oko pet sati u hladnjaku.