Čokoladna torta
Za biskvit
- 2 žlice kakaa
- 2 čaše tekućeg jogurta
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 čaše ulja
- 2 čaše šećera
- 2 čaše brašna
- 1 naranča
Za kremu
- 500 ml slatkog vrhnja
- 250 g čokolade za kuhanje
- korica 1 naranče
Prvi na redu za pripremu je biskvit. Najprije zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Zatim u posudi za miješanje pomiješaj sve suhe sastojke i u njih polako dodaj ulje i tekući jogurt. Sve zajedno izmiksaj i izlij u okruglu posudu za pečenje. Biskvit peci oko 20 minuta, a je li gotovo isprobaj bockanjem čačkalicom. Ako čačkalica izađe suha, biskvit je gotov. Dok je vruć, prelij ga sokom jedne naranče.
Zatim je na redu krema. Slatko vrhnje u loncu zagrij do vrenja i zatim u njega dodaj čokoladu za kuhanje. Kada se čokolada otopi, u nju naribaj koricu naranče i prelij preko toplog biskvita. Tortu dobro ohladi kako bi se krema stisnula.