Jednostavni i ukusni recepti za Valentinovo

Ne kaže se bez veze da ljubav ide kroz želudac

Jednostavni i ukusni recepti za Valentinovo

Desert: Čokoladne kuglice koje se tope u ustima

Image



Sastojci
1/2 šalice oštrog bijelog brašna
1/2 šalice šećera
1/4 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
2 žlice neslanog maslaca, narezanog na kockice, sobna temperatura
1/3 šalice (oko 100 g nasjeckane tamne čokolade)
1 veliko jaje
1 žlica ekstrakta vanilije
1 šalica šećera u prahu


Zagrijte pećnicu na 200°C s policama u centru i gornjoj trećini. Obložite dva lima masnim papirom za pečenje.
Pomiješajte brašno, šećer, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol. Utrljajte maslac u suhe sastojke - sve dok smjesa ne počne izgledati kao krušne mrvice. Umiješajte i čokoladu.
Umutite jaje i vaniliju. Dodajte jaje ostaloj smjesi i miješajte vilicom dok se smjesa lagano ne omekša. Oblikujte tijesto u loptu; zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta.
Oblikujte tijesto u loptice veličine žlice. Svaku uvaljajte u šećer u prahu i stavite na lim za pečenje na udaljenosti od 5 cm. Pecite oko desetak minuta, cilj je da ne budu do kraja pečeni, a zatim izvadite i ostavite da se malo ohladi. Poslužite toplo. Kuglice možete prije pečenja ostaviti pripremljene u hladnjaku, pa ih staviti peći prije serviranja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
9/11