Desert: Jednostavna red velvet torta u šalici
Sastojci
1 veliko jaje
3 žlice suncokretovog ili kokosovog (bez okusa) ulja
1 i pol žličica crvene boje za hranu
3 žlice jogurta
2 žlice mlijeka
2 žličice čistog ekstrakta vanilije
1/4 šalice šećera
2 žlice nezaslađenog kakaa u prahu
1/2 šalice brašna za dizana tijesta/oštrog brašna
1/2 pola žličice praška za pecivo
prstohvat soli
1/2 žličice jabučnog, bijelog ili rižinog octa
Za ukras: šlag, zaslađeni mascarpone sir, voćni preljev, naribana čokolada...
U šalici pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. U posudi umutite jaje i ulje. Dodajte crvenu boju, mlijeko, jogurt i šećer. U mokre sastojke dodajte suhe – brašno, te nakon toga umiješajte i ocat. Miješajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu ravnomjerno ulijte u dvije šalice. Svaku šalicu posebno stavljajte u mikrovalnu i stavite na najjače minutu i pod do dvije i pol minute. Najbolje je da prvo stavite minutu i pol, pa provjerite, pa ako je potrebno po pola minute još stavljate natrag u mikrovalnu – kako ne biste prepekli kolač jer će tada biti presuh. Kolač se treba lijepo dići i elastičan na dodir.
Ukrasite po želji (šlagom, zaslađenim mascarpone sirom, voćnim preljevom, naribanom čokoladom.