Jednostavni i ukusni recepti za Valentinovo

Ne kaže se bez veze da ljubav ide kroz želudac

Jednostavni i ukusni recepti za Valentinovo

Njoki u kremastom umaku od gljiva i poriluka

Image



(za dvije osobe)

Sastojci
250 g miješanih gljiva po izboru (šampinjoni, bukovače, lisičice...)
1/2 šalice pilećeg temeljca
Jedan paket gotovih njoka (400 g)
1 manji poriluk, narezan
1/2 žlice maslinovog ulja
1/2 žlice brašna
1/2 žlice nasjeckanog svježeg timijana
1 i pol režnja češnjaka, sitno nasjeckanih ili protisnutih
150 ml mlijeka

Zagrijte ulje u tavi, dodajte češnjak i poriluk i pirjajte na srednje jakoj toplini 5 minuta ili dok ne omekšaju. Dodajte gljive i temeljac, te kuhajte 10 minuta ili dok gljive ne upiju većinu temeljca. Umiješajte i polovicu mlijeka. Drugu polovicu mlijeka pomiješajte s brašnom i zatim dodajte ostatku umaka – stalno dobro miješajući. Kad se umak zgusne dodajte timijan te začinite solju i paprom. Skuhajte njoke te ih poslužite s kremastim umakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
7/11