Jednostavni i ukusni recepti za Valentinovo

Ne kaže se bez veze da ljubav ide kroz želudac

Jednostavni i ukusni recepti za Valentinovo

Glavno jelo: Penne s raguom od teletine

Image



(za dvije osobe)

Sastojci
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 g mljevene teletine
150 g sirove svinjske kobasice (za pečenje), skinite joj omot/kožicu
sol i papar
1 crveni luk, srednje veličine, sitno nasjeckan
1/2 stabljike celera (bez lišća), sitno nasjeckane
1 srednja mrkva, sitno na kockice
1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
125 ml mlijeka
125 ml suhog bijelog vina
pola konzerve sjeckane oguljene rajčice
1 i pol žlice koncentrata rajčice (pasta)
1 žličica mediteranske mješavine začina
1/2 šalice goveđeg temeljca
300 grama penne tjestenine
za posipavanje ribani Pecorino, Romano ili parmezan sir

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu popržite luk. Kad se zastakli dodajte mrkvu. Dodajte teletinu i narezane kobasice te začinite solju i paprom. Pirjajte petnaestak minuta na srednje visokoj toplini, miješajući povremeno i razdvajajući meso. Dodajte celer i češnjak te kuhajte dok povrće  ne početi mekšati, oko 4 minute. Dodajte mlijeko i kuhajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari za tri četvrtine, oko 5 minuta. Dodajte vino, rajčicu, koncentrat rajčice i mediteranske začine i kuhajte dok se tekućina ne smanji na pola. Tada dodajte goveđi temeljac i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, oko 20 minuta. Na kraju probajte je li potrebno dodavati sol i papar. U velikom loncu kipuće posoljene vode, skuhajte penne  tjesteninu al dente; ocijedite. Podijelite tjesteninu u tanjur  prelijte je umakom te po želji posipajte ribanim sirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/11