Jednostavan meni za savršenu večeru za Dan zaljubljenih

Ovog Valentinova iznenadi svog dragog jednostavnom romantičnom večerom u tri slijeda

Jednostavan meni za savršenu večeru za Dan zaljubljenih

Predjelo: Fondue sa sirom


Sastojci:

  • 4 češnja nasjeckanog češnjaka
  • 2 žlice maslaca ili ulja
  • 2 žlice brašna
  • 230 ml lager piva
  • 230 ml povrtnog temeljca
  • 450 g sira (pola cheddar pola mozzarella)
  • pola žlice senfa
  • sol, papar
  • po želji uz fondue - čips, krekeri, komadići kruha, mrkve, brokule...

Priprema:

  1. U posudi srednje veličine i na vatri srednje jačine otopi maslac, zatim dodaj češnjak i kuhaj jednu minutu. Dodaj brašno i promiješaj dok se sastojci ne spoje. Kuhaj jednu minutu. 
  2. Ulij pivo, povrtni temeljac i senf i dobro promiješaj, a zatim ostavi da zavre.
  3. Kako počinje krčkati, malo po malo počni dodavati sir i cijelo vrijeme lagano miješaj kako se ne bi napravile grudice. Po želji začini i dodaj malo soli i papra
  4. Ako imaš zdjelu za fondue, prebaci ga unutra i drži na laganoj vatri kako bi bio topao. Serviraj uz krekere, kruh ili povrće po izboru.

Glavno jelo: Tjestenina s piletinom i parmezanom


Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 komada pilećih prsa, narezanih na manje komadiće
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 3 čajne žličice nasjeckanog češnjaka
  • 450 g tjestenine po izboru (penne, ziti ili cavatappi)
  • 850 ml marinara umaka
  • 230 ml vode
  • 250 g ribane mozzarelle
  • 125 g ribanog parmezana
  • sol, papar

Priprema:

  1. U veću zdjelu ili duboku tavu na vatri srednje jačine ulij maslinovo ulje i dodaj komadiće piletine. Začini češnjakom u prahu i promiješaj te kuhaj pet minuta na vatri srednje jačine. Piletinu prebaci na tanjur i pokrij ju kako bi ostala topla. 
  2. U tavu dodaj češnjak i poprži ga minutu-dvije. Ulij marinara umak i vodu i pusti da zavre, a zatim smanji vatru.
  3. Dodaj malo soli i papra, piletinu i tjesteninu i dobro promiješaj. Kuhaj 10-15 minuta dok tjestenina ne omekša, a zatim dodaj parmezan i polovicu mozzarelle i miješaj dok se sir ne otopi.
  4. Kada je tjestenina kuhana, posluži i posipaj preostalom mozzarellom. 

Desert: Brownie torta s malinama


Sastojci:

  • 1 brownie mix
  • 1 jaje
  • 60 ml vode
  • 120 ml ulja
  • 160 g čokolade
  • 150 g malina + 150 g malina za ukras
  • 230 g rastopljenog maslaca
  • 480 g šećera u prahu
  • 2 čajne žličice vanilije
  • 2-3 žlice vrhnja

Priprema:

  1. Pripremi brownie mix slijedeći upute na kutiji, dodaj vodu, ulje i jaje. U smjesu umiješaj čokoladu. Peci 22-25 minuta na 350 stupnjeva, a kada je biskvit pečen, ostavi da se ohladi. 
  2. Napravi kremu od malina - maline izmiksaj u blenderu, a u većoj zdjeli izmiksaj maslac dok ne postane kremast. Dodaj šećer u prahu, vaniliju, vrhnje i pire od malina. Miksaj otprilike pet minuta. (Napomena: možeš koristiti smrznute maline)
  3. Ohlađen brownies biskvit nareži na tri dijela, horizontalno i prvi dio stavi na pladanj. Nanesi jedan sloj kreme od malina i na to složi nekoliko komadića cijelih malina. Postupak ponovi još dvaput, a kada završiš, tortu stavi u hladnjak na sat vremena. 

Pročitaj još:

Image

Kreativne ideje kako proslaviti Valentinovo kod kuće