403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Jednostavan meni za savršenu večeru za Dan zaljubljenih

Jednostavan meni za savršenu večeru za Dan zaljubljenih
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ovog Valentinova iznenadi svog dragog jednostavnom romantičnom večerom u tri slijeda

Predjelo: Fondue sa sirom

Sastojci:

4 češnja nasjeckanog češnjaka

2 žlice maslaca ili ulja

2 žlice brašna

230 ml lager piva

230 ml povrtnog temeljca

450 g sira (pola cheddar pola mozzarella)

pola žlice senfa

sol, papar

po želji uz fondue - čips, krekeri, komadići kruha, mrkve, brokule...

Priprema:

U posudi srednje veličine i na vatri srednje jačine otopi maslac, zatim dodaj češnjak i kuhaj jednu minutu. Dodaj brašno i promiješaj dok se sastojci ne spoje. Kuhaj jednu minutu. 

Ulij pivo, povrtni temeljac i senf i dobro promiješaj, a zatim ostavi da zavre.

Kako počinje krčkati, malo po malo počni dodavati sir i cijelo vrijeme lagano miješaj kako se ne bi napravile grudice. Po želji začini i dodaj malo soli i papra

Ako imaš zdjelu za fondue, prebaci ga unutra i drži na laganoj vatri kako bi bio topao. Serviraj uz krekere, kruh ili povrće po izboru.

Glavno jelo: Tjestenina s piletinom i parmezanom

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

3 komada pilećih prsa, narezanih na manje komadiće

1 čajna žličica češnjaka u prahu

3 čajne žličice nasjeckanog češnjaka

450 g tjestenine po izboru (penne, ziti ili cavatappi)

850 ml marinara umaka

230 ml vode

250 g ribane mozzarelle

125 g ribanog parmezana

sol, papar

Priprema:

U veću zdjelu ili duboku tavu na vatri srednje jačine ulij maslinovo ulje i dodaj komadiće piletine. Začini češnjakom u prahu i promiješaj te kuhaj pet minuta na vatri srednje jačine. Piletinu prebaci na tanjur i pokrij ju kako bi ostala topla. 

U tavu dodaj češnjak i poprži ga minutu-dvije. Ulij marinara umak i vodu i pusti da zavre, a zatim smanji vatru.

Dodaj malo soli i papra, piletinu i tjesteninu i dobro promiješaj. Kuhaj 10-15 minuta dok tjestenina ne omekša, a zatim dodaj parmezan i polovicu mozzarelle i miješaj dok se sir ne otopi.

Kada je tjestenina kuhana, posluži i posipaj preostalom mozzarellom. 

Desert: Brownie torta s malinama

Sastojci:

1 brownie mix

1 jaje

60 ml vode

120 ml ulja

160 g čokolade

150 g malina + 150 g malina za ukras

230 g rastopljenog maslaca

480 g šećera u prahu

2 čajne žličice vanilije

2-3 žlice vrhnja

Priprema:

Pripremi brownie mix slijedeći upute na kutiji, dodaj vodu, ulje i jaje. U smjesu umiješaj čokoladu. Peci 22-25 minuta na 350 stupnjeva, a kada je biskvit pečen, ostavi da se ohladi. 

Napravi kremu od malina - maline izmiksaj u blenderu, a u većoj zdjeli izmiksaj maslac dok ne postane kremast. Dodaj šećer u prahu, vaniliju, vrhnje i pire od malina. Miksaj otprilike pet minuta. (Napomena: možeš koristiti smrznute maline)

Ohlađen brownies biskvit nareži na tri dijela, horizontalno i prvi dio stavi na pladanj. Nanesi jedan sloj kreme od malina i na to složi nekoliko komadića cijelih malina. Postupak ponovi još dvaput, a kada završiš, tortu stavi u hladnjak na sat vremena. 

Pročitaj još:

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx