Rižoto od cikle i kelja
Za 4 osobe:
1 žličica maslinovog ulja
1 mali crveni luk, sitno nasjeckan
¾ šalice Arborio riže
2 češnja češnjaka, protisnuta ili sitno nasjeckana
2 žlice balsamico octa
¾ žličice sušenog, usitnjenog ružmarina
1 veća cikla, oguljena i naribana (oko 1 šalica)
2 lista kelja, sitno nasjeckana (oko 1 šalica)
2 šalice povrtnog temeljca
¼ žličice mljevenog papra
6 žlica ribanog parmezana
Sol, po ukusu
Na maslinovom ulju popržite luk dok se ne zastakli. Dodajte rižu, češnjak, ocat i ružmarin. Promiješajte i popržite nekoliko minutu, dvije. Dodajte i ciklu, kelj i povrtni temeljac. Kuhajte nekih 20 do 25 min dok se riža ne skuha i upije tekućinu (posljednjih 5-10 min uz često miješanje da se riža ne ulovi za dno). Začinite solju i paprom te umiješajte i 5 žlica parmezana. Ostalo posipajte s vrha kao dekoraciju.