Salata od pečene cikle i riže
Za 4 porcije salate:
3 cikle
1/2 šalice balzamičnog octa
1/2 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1/2 žlice šećera
1 žlica samljevenog ružmarina
sol, papar – po ukusu
1 šalica Arborio riže
150 g feta sira
manja glavica zelene salate
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ogulite ciklu i narežite je na sitne kockice, otprilike iste veličine te je stavite na protvan koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
U posudi pomiješajte: balsamico ocat, maslinovo ulje, šećer, ružmarin, sol i papar. Dobro izmiješajte. Ulijte smjesu ravnomjerno preko cikle, da se svaki komadić dobro obloži.
Ubacite ciklu u pećnicu i pecite 40 minuta. Svakih 5 do 7 minuta, promiješajte i žlicom prelijte tekućinu preko cikle. Skuhajte Arborio rižu prema uputstvima na pakiranju. Kad se riža ohladi (ili je ohladite vodom) u zdjeli je pomiješajte s feta sirom i pečenom ciklom (također malo ohlađenom) – i nemojte baciti sok od pečenja cikle. Pomiješajte sve, zajedno s maslinovim uljem.
Očistite zelenu salatu te joj dodajte rižu i ciklu. Sve prelijte sokom od pečenja, te po želji još malo octa, soli ili papra.