Podcijenjeni, a zdravi

9 razloga zašto bi češće trebala jesti inćune

Tek nekoliko inćuna dovoljno je za dodavanje okusa umacima, salatama, sendvičima, tjestenini ili pizzi, a također donose brojne zdravstvene prednosti u obliku esencijalnih masnih kiselina, proteina i drugih hranjivih tvari

pexels-alleksana-6399824.jpg
Foto: Pexels

Mogu poboljšati zdravlje očiju

Inćuni mogu biti bogati vitaminom A, koji poboljšava zdravlje očiju. Izvješće o istraživanju objavljenom u International Journal of Ophthalmology and Eye Science otkrilo je da riblji umak, odnosno umak od inćuna, koji se pretežno konzumira u azijskoj kuhinji, može imati potencijalni zaštitni učinak protiv napredovanja i ozbiljnosti glaukoma. Također može spriječiti makularnu degeneraciju, kao i kataraktu, pa je uključivanje inćuna u prehranu dobro za tvoje oči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
9/11