Podcijenjeni, a zdravi

9 razloga zašto bi češće trebala jesti inćune

Tek nekoliko inćuna dovoljno je za dodavanje okusa umacima, salatama, sendvičima, tjestenini ili pizzi, a također donose brojne zdravstvene prednosti u obliku esencijalnih masnih kiselina, proteina i drugih hranjivih tvari

pexels-alleksana-6399824.jpg
Foto: Pexels

Mogu pomoći u obnavljanju tkiva i stanica

Odavno je poznato da inćuni bogati proteinima pogoduju funkcioniranju i učinkovitosti staničnog metabolizma te obnavljanju i ponovnom rastu vezivnog tkiva. Hrana s visokim sadržajem proteina također može pomoći u poticanju mršavljenja, održavanju razine šećera u krvi, kao i izgradnji kostiju, mišića, hrskavice i tkiva. Općenito, inćuni mogu biti veliki poticaj sposobnosti tvog tijela da se samo liječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
8/11