Podcijenjeni, a zdravi

9 razloga zašto bi češće trebala jesti inćune

Tek nekoliko inćuna dovoljno je za dodavanje okusa umacima, salatama, sendvičima, tjestenini ili pizzi, a također donose brojne zdravstvene prednosti u obliku esencijalnih masnih kiselina, proteina i drugih hranjivih tvari

pexels-alleksana-6399824.jpg
Foto: Pexels

Bogati su željezom

Inćuni mogu biti bogati željezom. Prema Američkom ministarstvu zdravlja, svakih 20 grama svježe ribe poput inćuna doprinosi oko 12 posto dnevne preporučene doze željeza za muškarce i 5 posto za žene. Željezo je poznato po tome što poboljšava opskrbu kisikom u cijelom tijelu i povećava cirkulaciju krvi u tijelu. Također može pomoći stanicama u stvaranju više energije i pomoći bijelim krvnim stanicama u ubijanju bakterija, štiteći tako tijelo od infekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
10/11