Zapečena tjestenina s piletinom i sirom
1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i pripremi pleh te papir za pečenje. Stavi kuhati vodu za tjesteninu.
2. Zagrij ulje u velikom loncu. Dodaj luk i češnjak i dinstaj na srednje jakoj vatri 6 do 8 minuta dok ne omekšaju. Dodaj piletinu i nakon nekoliko minuta i passatu od rajčice pa kuhaj sve zajedno desetak minuta.
3. Dodaj bosiljak, origano, sol i papar i za to vrijeme skuhaj tjesteninu (2-3 minute manje nego što piše na kutiji)
4. Pomiješaj tjesteninu zajedno s mesom i umakom.
5. Premjesti pola tjestenine s umakom na pleh , dodaj mozzarelle i parmezana pa prekrij s drugom polovicom i ostatkom sira. Peci 20 - 30 miunta ili dok se sir ne rastopi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk (narezan na sitno)
- 3 režnja češnjaka (narezanih na sitno)
- 700 ml passate ili nasjeckane rajčice
- 2 pileća prsa (oko 450 g) narezanih na komadiće
- 1 žlica bosiljka
- 1 žlica origana
- papar i sol
- tjestenina po izboru
- 2 šalice narezane mozzarelle
- 1/3 šalice parmezana
- 1/4 šalice krušnih mrvica
- drugi začini po želji
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa