Imamo tri odlična recepta za ovaj tjedan

Pripremile smo ti tri recepta za ukusniji početak ovog zadnjeg tjedna u svibnju

Imamo tri odlična recepta za ovaj tjedan

Zapečena tjestenina s piletinom i sirom

1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i pripremi pleh te papir za pečenje. Stavi kuhati vodu za tjesteninu.

2. Zagrij ulje u velikom loncu. Dodaj luk i češnjak i dinstaj na srednje jakoj vatri 6 do 8 minuta dok ne omekšaju. Dodaj piletinu i nakon nekoliko minuta i passatu od rajčice pa kuhaj sve zajedno desetak minuta.

3. Dodaj bosiljak, origano, sol i papar i za to vrijeme skuhaj tjesteninu (2-3 minute manje nego što piše na kutiji)

4. Pomiješaj tjesteninu zajedno s mesom i umakom.

5. Premjesti pola tjestenine s umakom na pleh , dodaj mozzarelle i parmezana pa prekrij s drugom polovicom i ostatkom sira. Peci 20 - 30 miunta ili dok se sir ne rastopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk (narezan na sitno)
  • 3 režnja češnjaka (narezanih na sitno)
  • 700 ml passate ili nasjeckane rajčice
  • 2 pileća prsa (oko 450 g) narezanih na komadiće
  • 1 žlica bosiljka
  • 1 žlica origana
  • papar i sol
  • tjestenina po izboru
  • 2 šalice narezane mozzarelle
  • 1/3 šalice parmezana
  • 1/4 šalice krušnih mrvica
  • drugi začini po želji

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4