

Od juhe pa sve do deserta - i ovoga tjedna pronašle smo fine, brze i jednostavne recepte u kojima ćemo uživati.
1. U lonac stavi kuhati vodu (ili temeljac) luk, mrkvu, češnjak i celer. Kad sve zakipi, pokrij pa kuhaj na lganoj vatri još pet minuta.
Sastojci:
4 1/2 šalice vode ili povrtnog temeljca
1 luk (narezan na sitno)
1 celer (narezan na sitno)
1 mrkva (narezana na sitno)
2 režnja češnjaka (narezana na sitno)
5 šalica brokule (oko 350 g)
1/2 šalice mlijeka
3 žlice kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
papar, sol
1/2 šalice naribanog sira po izboru
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i pripremi pleh te papir za pečenje. Stavi kuhati vodu za tjesteninu.
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 luk (narezan na sitno)
3 režnja češnjaka (narezanih na sitno)
700 ml passate ili nasjeckane rajčice
2 pileća prsa (oko 450 g) narezanih na komadiće
1 žlica bosiljka
1 žlica origana
papar i sol
tjestenina po izboru
2 šalice narezane mozzarelle
1/3 šalice parmezana
1/4 šalice krušnih mrvica
drugi začini po želji
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Pripremi kalup za muffine i malo ga namasti ukoliko ne koristiš male silikonske ili papirnate kalupiće.
Sastojci:
2 šalice brašna
1/4 šalice šećera ili meda
1 žličica sode bikarbone
1 žlica praška za pecivo
prstohvat soli
1 1/4 šalice grčkog jogurta
1/2 šalice rastopljenog maslaca
1/4 šalice mlijeka
1 jaje
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 šalica sitno narezanih marelica (malo više ako želiš dodati marelice na vrh)
Priprema:


Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje

Brzi i ukusni recepti za tjesteninu s umakom od rajčice
