Prava gozba

Stiže jesen, a mi imamo recepte za tri zdrava i jednostavna jesenska jela

Tržnice u ovo doba obiluju povrćem jarkih, toplih boja koje kao da zove da ga odneseš kući i pripremiš u svojoj kuhinji

olivie-strauss-A8LX7Y0AEEQ-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Rižoto od cikle

Sastojci za dvije osobe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica riže (200 grama)
  • tri - četiri manje cikle
  • litra povrtnog ili pilećeg temeljca
  • jedan luk
  • dva režnja češnjaka
  • jedan decilitar bijelog vina
  • malo maslaca (20-ak grama)
  • maslinovo ulje
  • papar i sol
  • svježi origani
  • limun

Postupak:

Ciklu skuhaj te ju oguli nakon što se malo ohladi i nareži na sitne komadiće, izgnječi ili usitni u blenderu. Temeljac stavi da zakuha.
Luk usitni i dinstaj na maslinovom ulju pa dodaj narezani češnjak, a potom i rižu koju ćeš podliti vinom kada počne "cvrčati", odnosno kada postane staklasta. Kada vino ispari, podlijevaj rižoto kipućim temeljcem i pazi da ne zagori. Posoli ga i popapri te dodaj listiće origana i kuhaj jedno 20-ak minuta dok se riža ne skuha. Sada u njega umiješaj ciklu i pokapaj sokom polovice limuna te dodaj maslac i žustro miješaj te makni s vatre i poklopljeno ostavi još koju minutu. Po želji možeš dodati i malo parmezana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4