Talijanska salata s kus kusom
Lagana i osvježavajuća, ova salata savršen je spoj hranjivih sastojaka: pečenih rajčica i češnjaka, kus kusa kao izvora proteina i ukusnog talijanskog dresinga s bosiljkom, maslinama i svježom mozzarellom. Idealan proljetni obrok!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 450 g cherry rajčica
- 6 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 165 g kus kusa (možeš zamijeniti s ječmom ili kvinojom ako nemaš kus kus)
- 220 g mozzarelle
- šaka svježeg bosiljka
- šaka svježeg peršina
- nasjeckane masline
- 1 staklenka pečenih paprika (nasjeckanih po želji)
Sastojci za dresing:
- 2 žlice vinskog octa
- 1 žličica talijanske mješavine začina
- 1 žličica dijon senfa
- 0.5 žličice sušenog bosiljka
- 1 žlica meda
- 3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva pa ispeci rajčice i češnjak u korici prelivene maslinovim uljem oko 50 minuta. Malo pomiješaj sve na pola pečenja. Zadnjih desetak minuta pečenja izvadi češnjak pa pusti da se malo ohladi prije nego ga oguliš. Kus kus skuhaj prema uputama na pakiranju.
- Za dresing ti treba blender. Ubaci u blender pečeni češnjak zajednos drugim sastojcima (+ soli i parom po želji). Izblendaj u glatku smjesu.
- U veliku zdjelu dodaj kuhani kus kus i druge sastojke za salatu (osim pečenih rajčica) pa sve prelij s izblendanim dresingom. Na kraju dodaj i pečene rajčice. Salatu možeš jesti toplu ili je čuvati u hladnjaku do 4 dana i jesti hladnu.