403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Hrvatska se jede srcem

Hrvatska se jede srcem
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske, naziv je 7. Turističkog foruma kontinentalnog turizma koji će se 13. i 14. rujna održati u Vinkovcima u okviru 52. Vinkovačkih jeseni

Poznati hrvatski gastro stručnjak Rene Bakalović i jedan od najčitanijih hrvatskih gastro blogera Domagoj Jakopović Ribafish, samo su neki od sudionika  Turističkog foruma kontinentalnog turizma Hrvatske na temu „Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske“, koji će 13. i 14. rujna održati - a gdje drugdje nego u Vukovarsko-srijemskoj županiji iz koje nitko nikada nije otišao gladan. Hotelijeri, ugostitelji, chefovi i novinari koji prate gastronomiju i turizam iz čitave Hrvatske u vinkovačkom hotelu „Slavonija“ pokušat će odgovoriti na pitanja je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske i je li dovoljno da tanjuri budu prepuni okusa, mirisa i boja? „Prvog dana foruma razmijenit će se iskustva na području gastronomije kao turističkog proizvoda iz perspektive gospodarskog sektora, hotelijera i ugostitelja, sustava turističkih zajednica i obrazovanja. U svojim izlaganjima predavači će podijeliti svoja iskustva na koji način su hranu kao inspiraciju pretvorili u konkurentsku prednost objekta, destinacije ili cijelu svoju karijeru posvetili istraživanju kulture hrane. Drugog dana planirana je panel diskusija na temu „Domaća hrana u turističkoj ponudi.“ Turistički forum prigoda je da iz naše županije, poznate po bogatoj trpezi i vrhunskim vinima, pošaljemo poruku svim dionicima hrvatskog turizma, koliko je važna gastronomija i njezina promocija u turističkoj ponudi“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.  „U mom predavanju „Hrvatska se jede srcem“ pričat ću o tradicionalnoj hrvatskoj hrani, namirnicama, specijalitetima, ali i o tome koliko je važno stvarati kvalitetan proizvod i kako ćemo jednom opet hraniti svijet i svi biti bogati. Također, bit će riječi i o tajnama uspjeha dobre gastro destinacije i kako Hrvatska može osvojiti ili je već osvojila gurmanska srca. Pokušat ću odgovoriti na pitanje što našu gastronomiju odvaja od europske i daje joj mogućnost da pored Italije ili Francuske može biti gastro destinacija. Postaje li se gastro destinacija preko Michelinovih zvjezdica ili usmenom predajom i povratkom zadovoljnog gosta. Naravno, sve u vedrom i veselom tonu!“, kaže Domagoj Jakopović Ribafish. Organizatori 7. Turističkog foruma su Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Vukovar.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx