Hladne juhe za vruće dane: Imamo tri recepta koja će te osvojiti (i osvježiti)

Hladna juha možda zvuči kao oksimoron, ali kad su u pitanju osvježavajuće, jednostavne i ukusne opcije poput ovih - radi se o savršenom ljetnom konceptu

Hladne juhe za vruće dane: Imamo tri recepta koja će te osvojiti (i osvježiti)

Gazpacho


Priprema:

1. U blenderu izblendaj maslinovo ulje i ocat. Dodaj sol, papr i kumin, a zatim dodaj nasjeckano povrće (rajčica, krastavac, paprika, luk i češnjak te bosiljak. Blendaj dok ne postigneš željenu konzistenciju. Juha bi trebala biti gusta, ali ako želiš, možeš dodati malo vode.

2. Posluži juhu na sobnoj temperaturi ili je dodatno ohladi te na kraju poprskaj malo maslinovog ulja i dodaj još malo usitnjenog bosiljka (ili korijandera ili peršina). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:

  • 2 velike rajčice
  • 1 svježi krastavac
  • 1 paprika (babura ili zlena) 
  • 1 ljubičasti luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica vinskog octa (ili aceta balsamica)
  • žličica kumina
  • šaka svježeg bosiljka
  • sol i papar po želji
3/4