Hladne juhe za vruće dane: Imamo tri recepta koja će te osvojiti (i osvježiti)

Hladna juha možda zvuči kao oksimoron, ali kad su u pitanju osvježavajuće, jednostavne i ukusne opcije poput ovih - radi se o savršenom ljetnom konceptu

Hladne juhe za vruće dane: Imamo tri recepta koja će te osvojiti (i osvježiti)

Okroška


Priprema:

1. Skuhaj krumpir, a u drugom lončiću i jaje. 

2. Nasjeckaj krumpir, pola jaja i oguli te nasjeckaj krastavac.

3. U blender dodaj nasjeckani krumpir, pola jaja, krastavac, kefir (te vodu po želji). Sve dobro izblendaj i pospremi u hladnjak.

4. Dok se 'baza' hladi, nasjeckaj rotkvice, mladi luk i kopar ako ga koristiš. Izvadi juhu iz hladnjaka, dodaj nasjckane rotkvice, luk, drugu polovicu jajeta i kopar te posluži. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:

  • pola svježeg krastavca
  • šaka rotkvica
  • 1 krumpir srednje veličine
  • 1 jaje
  • 1 mladi luk
  • 200 ml kefira
  • sol, papar
  • kopar po želji
  • malo vode
4/4