Hladne juhe za vruće dane: Imamo tri recepta koja će te osvojiti (i osvježiti)

Hladna juha možda zvuči kao oksimoron, ali kad su u pitanju osvježavajuće, jednostavne i ukusne opcije poput ovih - radi se o savršenom ljetnom konceptu

Hladne juhe za vruće dane: Imamo tri recepta koja će te osvojiti (i osvježiti)

Juha od avokada i svježeg krastavca

Priprema:

1. Nareži krastavac na pola, zatim svaku polovicu nareži još na pola i nasjeckaj male kockice krastavca veličine cca 2 cm. 

2. Odstrani košticu iz avokada i pomoću žličice izvadi meso avokada. 

3. U blender dodaj nasjeckani krastavac, avokado, nasjeckani češnjak, kumin, kopar, vodu i limunov sok te izblendaj dok ne dobiješ kremastu smjesu. Po želji dodaj još vode. Na kraju dodaj i malo soli i papra te posluži s malo maslinovog ulja i svježeg kopra po želji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci (za 1 veću ili dvije manje porcije):

  • 120 ml vode
  • 1 avokado
  • 1 veliki svježi krastavac
  • 1 žličica kumina
  • pola žličice kopra
  • 1 režanj češnjaka
  • limunov sok (od pola limuna)
  • sol, papar, maslinovo ulje po želji
2/4