Juha od avokada i svježeg krastavca
Priprema:
1. Nareži krastavac na pola, zatim svaku polovicu nareži još na pola i nasjeckaj male kockice krastavca veličine cca 2 cm.
2. Odstrani košticu iz avokada i pomoću žličice izvadi meso avokada.
3. U blender dodaj nasjeckani krastavac, avokado, nasjeckani češnjak, kumin, kopar, vodu i limunov sok te izblendaj dok ne dobiješ kremastu smjesu. Po želji dodaj još vode. Na kraju dodaj i malo soli i papra te posluži s malo maslinovog ulja i svježeg kopra po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci (za 1 veću ili dvije manje porcije):
- 120 ml vode
- 1 avokado
- 1 veliki svježi krastavac
- 1 žličica kumina
- pola žličice kopra
- 1 režanj češnjaka
- limunov sok (od pola limuna)
- sol, papar, maslinovo ulje po želji