Hladna juha od breskve
Tko kaže da su juhe isključivo mesne i povrtne. Kada je riječ o hladnim juhama i voće je u igri. Donosimo ti recept za hladnu juhu od breskvi. Sastojci su neobični, no jamčimo ti gastro spektakl.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci za dvije osobe:
- četiri sočne breksve
- pola decilitra zamrznutog soka od naranče
- decilitar nezaslađenog kokosovog mlijeka
- na vrh žličice soli
- dvije žličice soka od liemte
- žličica arome vanilije
- dvije maline
- listići mente
Postupak:
Breskvama oguli koru i ukloni košticu (lakšećeš njima rukovati ukoliko ih na 40-ak sekundi uroniš u kišuću vodu i ostaviš da se malo ohlade, no ako ne želiš paliti štednjak, ovaj korak preskoči). Oguljene i otkoštene breskve stavi u blender, dodaj ostale sastojke, izmiksaj do svilenkaste teksture, ulij u zdjelice i ukrasi malinama i mentom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa