Rashladi se iznutra

Hladne juhe spas su u vrućim danima. Imamo tri odlična recepta

Osim što će te osvježiti i hidrirati, hladne juhe će tvom tijelu dati prijeko potrebne nutrijente i blagotvorno djelovati na probavu

profimedia-0521592829.jpg
Foto: Profimedia

Hladna juha od breskve

Tko kaže da su juhe isključivo mesne i povrtne. Kada je riječ o hladnim juhama i voće je u igri. Donosimo ti recept za hladnu juhu od breskvi. Sastojci su neobični, no jamčimo ti gastro spektakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za dvije osobe:

  • četiri sočne breksve
  • pola decilitra zamrznutog soka od naranče
  • decilitar nezaslađenog kokosovog mlijeka
  • na vrh žličice soli
  • dvije žličice soka od liemte
  • žličica arome vanilije
  • dvije maline
  • listići mente

Postupak:

Breskvama oguli koru i ukloni košticu (lakšećeš njima rukovati ukoliko ih na 40-ak sekundi uroniš u kišuću vodu i ostaviš da se malo ohlade, no ako ne želiš paliti štednjak, ovaj korak preskoči). Oguljene i otkoštene breskve stavi u blender, dodaj ostale sastojke, izmiksaj do svilenkaste teksture, ulij u zdjelice i ukrasi malinama i mentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4