
Hladne juhe spas su u vrućim danima. Imamo tri odlična recepta

Bio bi čisti mazohizam kuhati dok se i sama kuhaš na ovim ljetnim vrućinama, no jesti se mora i to na žlicu. Na svu sreću, postoje fantastične hladne juhe koje obiluju hranjivim tvarima, vrlo su ukusne te ne traže nikakav izvor topline. Bitna je jedino kombinacija sastojaka.
Hladne ljetne juhe mogu biti i predjelo i glavno jelo koje će te osvježiti i hidrirati u srpanjskim i kolovoškim danima te tvome tijelu dati prijeko potrebne nutrijente i blagotvorno djelovati na probavu. Naime, ove se juhe pripremaju od sezonskih plodova, što znači da ćeš iz njih izvući maksimum za organizam.
U nastavku ti donosimo tri recepta za hladne ljetne juhe. One će oduševiti tebe, a ti ćeš njima oduševiti svoje ukućane i goste.
Hladna juha od rajčice i krastavaca
Ikako su rajčice i krastavci u današnje vrijeme dostupni kroz cijelu godinu, nedvojbeno su najukusniji oni srpanjski i kolovoški jer im je tada sezona. Niti jedan stalenik ne može nadomjestiti zrenje na suncu.
Sastojci za dvije osobe:
dvije sočne rajčice tipa volovsko srce
jedan veliki krastavac
jedna crvena paprika
dva češnja češnjaka
sol i papar
maslinovo ulje
svježi listići bosiljka
žlica krušnih mrvica
čili po želji
Postupak:
Hladna juha od breskve
Tko kaže da su juhe isključivo mesne i povrtne. Kada je riječ o hladnim juhama i voće je u igri. Donosimo ti recept za hladnu juhu od breskvi. Sastojci su neobični, no jamčimo ti gastro spektakl.
Sastojci za dvije osobe:
četiri sočne breksve
pola decilitra zamrznutog soka od naranče
decilitar nezaslađenog kokosovog mlijeka
na vrh žličice soli
dvije žličice soka od liemte
žličica arome vanilije
dvije maline
listići mente
Postupak:
Pikantna juha od avokada i krastavaca
Neutralni okusi krastavca i avokada savršeno će se stopiti s jalapeno papričicama pa ako si ljubiteljica ljutog i egzotičnog, ovo je prava juha za tebe.
Sastojci za dvije osobe:
dva veća krastavca
jedan avokado
dvije žličice zelene thai paste
jedna žličica šećera
jedna žlica naribane korice limuna
jalapeno papričica (količina po želji)
dva decilitra nezašećerenog kokosovg mlijeka
tri žlice soka od limete
šalica do dvije vode
listovi korijandera
komadić crvene paprike za ukrašavanje
Postupak:

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi

Najpoželjniji modeli topova koje ćemo ovog ljeta nositi uz traperice i kratke hlače
