Rashladi se iznutra

Hladne juhe spas su u vrućim danima. Imamo tri odlična recepta

Osim što će te osvježiti i hidrirati, hladne juhe će tvom tijelu dati prijeko potrebne nutrijente i blagotvorno djelovati na probavu

profimedia-0521592829.jpg
Foto: Profimedia

Hladna juha od rajčice i krastavaca

Ikako su rajčice i krastavci u današnje vrijeme dostupni kroz cijelu godinu, nedvojbeno su najukusniji oni srpanjski i kolovoški jer im je tada sezona. Niti jedan stalenik ne može nadomjestiti zrenje na suncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za dvije osobe:

  • dvije sočne rajčice tipa volovsko srce
  • jedan veliki krastavac
  • jedna crvena paprika
  • dva češnja češnjaka
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • svježi listići bosiljka
  • žlica krušnih mrvica
  • čili po želji

Postupak:

Nareži rajčicu na komadiće, krastavac oguli i također nareži, papriku isto. Stavi ih u blender, usitni, dodaj maslinovo ulje, sol, papar, češnjak i krušne mrvice ili komadiće suhg kruha te izmiksaj dok ne dobiješ finu, svilenkastu teksturu. Izlij juhu u zdjelice ili tanjure, ukrasi listićima bosiljka i uživaj u njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4