Hladna juha od rajčice i krastavaca
Ikako su rajčice i krastavci u današnje vrijeme dostupni kroz cijelu godinu, nedvojbeno su najukusniji oni srpanjski i kolovoški jer im je tada sezona. Niti jedan stalenik ne može nadomjestiti zrenje na suncu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci za dvije osobe:
- dvije sočne rajčice tipa volovsko srce
- jedan veliki krastavac
- jedna crvena paprika
- dva češnja češnjaka
- sol i papar
- maslinovo ulje
- svježi listići bosiljka
- žlica krušnih mrvica
- čili po želji
Postupak:
Nareži rajčicu na komadiće, krastavac oguli i također nareži, papriku isto. Stavi ih u blender, usitni, dodaj maslinovo ulje, sol, papar, češnjak i krušne mrvice ili komadiće suhg kruha te izmiksaj dok ne dobiješ finu, svilenkastu teksturu. Izlij juhu u zdjelice ili tanjure, ukrasi listićima bosiljka i uživaj u njoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa