Rashladi se iznutra

Hladne juhe spas su u vrućim danima. Imamo tri odlična recepta

Osim što će te osvježiti i hidrirati, hladne juhe će tvom tijelu dati prijeko potrebne nutrijente i blagotvorno djelovati na probavu

profimedia-0521592829.jpg
Foto: Profimedia

Pikantna juha od avokada i krastavaca

Neutralni okusi krastavca i avokada savršeno će se stopiti s jalapeno papričicama pa ako si ljubiteljica ljutog i egzotičnog, ovo je prava juha za tebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za dvije osobe:

  • dva veća krastavca
  • jedan avokado
  • dvije žličice zelene thai paste
  • jedna žličica šećera
  • jedna žlica naribane korice limuna
  • jalapeno papričica (količina po želji)
  • dva decilitra nezašećerenog kokosovg mlijeka
  • tri žlice soka od limete
  • šalica do dvije vode
  • listovi korijandera
  • komadić crvene paprike za ukrašavanje

Postupak:

Oguli krastavac i avokado, sve sastojke stavi u blender (osim vode, nju dolijevaj postepeno kako bi kontrolirala gustoću) i korijandera te miksaj dok ne dobiješ glatku teksturu. Uluj juhu u zdjelica, stavi u hladnjak na pola sata, a kad ju budeš servirala, pospi je nasjeckanim listićima korijandera i kockicama crvene paprike.

4/4