Pikantna juha od avokada i krastavaca
Neutralni okusi krastavca i avokada savršeno će se stopiti s jalapeno papričicama pa ako si ljubiteljica ljutog i egzotičnog, ovo je prava juha za tebe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci za dvije osobe:
- dva veća krastavca
- jedan avokado
- dvije žličice zelene thai paste
- jedna žličica šećera
- jedna žlica naribane korice limuna
- jalapeno papričica (količina po želji)
- dva decilitra nezašećerenog kokosovg mlijeka
- tri žlice soka od limete
- šalica do dvije vode
- listovi korijandera
- komadić crvene paprike za ukrašavanje
Postupak:
Oguli krastavac i avokado, sve sastojke stavi u blender (osim vode, nju dolijevaj postepeno kako bi kontrolirala gustoću) i korijandera te miksaj dok ne dobiješ glatku teksturu. Uluj juhu u zdjelica, stavi u hladnjak na pola sata, a kad ju budeš servirala, pospi je nasjeckanim listićima korijandera i kockicama crvene paprike.