Hladne juhe pravo su osvježenje

Hranjive, ukusne i brzo se pripremaju

Hladne juhe pravo su osvježenje

Hladna juha s povrćem



Sastojci:
200 g rotkvica
400 g svježih krastavaca
2 žlice maslinovog ulja
80 g luka
2 češnja  češnjaka
1 žlica škrobnog brašna
600 ml vode
2 žlice narezanog kopra
200 ml vrhnja za kuhanje
sol
bijeli papar

Priprema:
Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i pržite ga do zlatno žute boje. Dodajte protisnuti češnjak, kratko popržite, zalijte vodom, posolite i popaprite. Kad voda zakuha, kuhajte 5 minuta, dodajte škrobno brašno koje ste razmutili u vrhnju i pustite da provre. Kuhajte nekoliko minuta, maknite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature. Stavite juhu u hladnjak na dva sata. Krastavce i rotkvicu očistite, operite, narežite na manje komade i zajedno s koprom umiješajte u juhu. Poslužite dobro rashlađeno te po želji s prepečenim kockicama kruha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/5